Grijze Geuzen Hasselt

Vrij, vrijzinnig en gastvrij

Oorlogsstemmen: verhalen, teksten en liederen door Guy Verlinde

GuyVerlinde[Maandag 11 december 2023] Meer dan honderd jaar na WO I blijft het zoeken naar het waarom, betekenis geven, verwerken en lessen trekken, wonden likken en littekens koesteren.
In Oorlogsstemmen geeft Guy Verlinde een overzicht over de gevolgen van W.O.I, aan de hand van anekdotes, gedichten en oorlogsliederen. Daarnaast legt hij de link naar vandaag en bespreekt hij de uitdagingen en de bedreigingen waar we als samenleving mee kampen (Oekraïne, vluchtelingencrisis, Iran, propaganda & fake news, …). Het publiek maakt kennis met belangrijke historische tegenstemmen zoals Siegfried Sassoon, Martin Luther King & Nelson Mandela. Zijn protestliederen en die van o.a. Bob Dylan tonen de kracht van muziek en poëzie als verzetsmiddel tegen gewapende conflicten.

Alle liederen worden in het Nederlands gezongen, zodat iedereen de teksten kan mee volgen en begrijpen. Deze voorstelling werd in nauwe samenwerking met het In Flanders Fields-museum in Ieper ontwikkeld.

OorlogsstemmenGuy Verlinde is een bekende naam in Belgische blueswereld. Hij toerde non-stop door Europa, nam 15 albums op in 14 jaar en speelde in tal van prestigieuze clubs (AB, De Roma, OLT, …) en op internationale festivals (Blues Peer, Cognac Blues Passions, Moulin Blues ,…) waar hij de affiche deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck.

HuisvandeMensMet de steun van deMens.nu, huisvandeMensHasselt en de Centraal Vrijzinnige Raad.

Waar en wanneer?
Maandag 17 april 2023 om 14u
Vrijzinnig Punt
A. Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt

Reacties zijn gesloten.